Hungarian (formal)Romanian

Eseménynaptár

June 2019
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Képtár

keptar1

   Megnézem a  képtára
facebook
 
forum
 
Hajrá Brassai!
Joi, 21 Iunie 2012 09:07
               Június van. Megjött a nyár, és vele együtt minden, ami az iskolás évek legkedveltebb eseményeit képezik: tanévzárás, ballagások, bankettek, vakáció. A tanév befejezése azonban nem csak a nyári szünidő tervezgetését jelenti, hanem az elmúlt hónapok munkájának számbavételét, kiértékelését és lezárását is. Ebből a szempontból elmondhatjuk, hogy a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum diákjai és tanárai idén is széleskörű iskolai és iskolán kívüli programokban vettek részt. A kórus, a színjátszó körök, különböző tantárgyversenyek, kísérletek, kiállítások, filmvetítések, játékdélutánok, kirándulások és egyéb izgalmas tevékenységek mellett idén a sport és egészséges nevelés is igen fontos szerephez jutott.


            A címet is képező szurkoló mondatot az iskola diákjai már október óta ismételgethetik társaik biztatásának céljából, nem kis sikerrel. A Magyar Líceumok Focibajnokságán (október 10-14.) az iskola csapata harmadik helyezést ért el, a Kosárlabda Bajnokságon (november 9-16.) pedig a fiú- és a lánycsapat is bronzérmes lett. A 2012 február 13-án rendezett Nagybukfenc talajtorna versenyen kapott 3 darab harmadik helyezéssel ismét dobogósok lettek az iskola diákjai. Hasonló sikerrel szerepeltek a március 5-7. között tartott Röplabdabajnokságon is: a fiú és a lány csapat is harmadik helyen végzett.

Ezen városi szintű sportrendezvények mellett az iskolában már január óta zajlott az osztályok közötti foci és kosárlabda bajnokság. Ezen a fiúk és a lányok külön indultak, és korosztályuknak megfelelő vetélytársak ellen küzdhettek. Az iskolai bajnokság döntő mérkőzéseire a Brassai Hét keretén belül tartott „Sportnap a Brassais diákoknak” című egész napos rendezvényen került sor. Az addigi iskolai sporttevékenységeket megkoronázó eseményt 2012. április 3-án tartották a Monostor negyedben levő OH Sportcomplex termében. Itt, a döntőkön és az iskola bajnokainak megjutalmazásán kívül sok más izgalmas sporttevékenységre is sor került. Az elemisták ügyességi játékokban vettek részt és minifoci- bajnokságot tartottak, a gimnazisták fociztak, a végzősök összemérték erejüket és ügyességüket tanáraikkal a tanár-diák mérkőzéseken stb. A játék örömén és izgalmán túl, a diákoknak és tanároknak lehetőségük nyílt egymás jobb megismerésére, az iskolához való tartozás érzésének erősítésére  és az összetartozás megélésére. Ezt elsősorban az iskola vezetőségének, a Pro-Brassai Sámuel Egyesület valamint a Communitas Alapítvány támogatásának köszönhetik.

Mindezek mellet az iskola diákjai lelkesen vettek részt a májusban zajlott városi sporteseményeken is. Ilyen volt az Atlétika Bajnokság, a Danone Kupa, és a Cupa Liceelor. Továbbá a tolerancia és az esélyegyenlőség jegyében iskolánk X.A és B. osztálya önkéntes labdaszedő munkát vállalt a mozgássérültek országos ping-pong bajnokságán.

Jelenleg, a vakációs hangulat és a jól kiérdemelt pihenés közeledte ellenére, az iskola legjobb futball játékosai lelkesen edzenek. Számukra még nem ér véget a mérkőzések és kihívások sora, hisz június 25 és július 1 között a magyarországi Pápán szervezett Aranycsapat Futball Bajnokságon fognak szerepelni. Ehhez erőt, kitartást és sok szerencsét kívánunk nekik. Hajrá Brassai!